Çmimi “Lidershipi Shqiptar” 2010

(i)    Shoqëria Civile, mbi kontributin e këtij sektori në zhvillimin e shoqërisë dhe fitues të kësaj kategorie në vite janë: “Ekolëvizja” – Xhemal Mato, (2004) Valdet Sala (2005), Eglantina Gjermeni (2006), Remzi Lani (2007), Altin Hazizaj – CRCA (2008);Fondacioni Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara (2009).

(ii)    Qeverisje, mbi modelet inspiruese për t’u ndjekur dhe fitues të kësaj kategorie në vite janë: Bashkia Tiranë (2004), Artur Kurti – Bashkia Kuçovë (2005), Ardian Turku & Baftjar Zeqaj (2006), Avokati i Popullit – Ermir Dobjani (2007); Posta Shqiptare  – Arqile Gorea (2008);Njësia e Transportit Mjekësor me Helikopter (2009).

(iii)    Media dhe Shtypi, mbi vendosjen e urave të komunikimit me opinionin publik dhe fitues të kësaj kategorie në vite janë: Bashkim Hoxha – Emisioni i Mëngjesit (2004), Blendi Fevziu – Opinion (2005), Arjan Cani – Zonë e Ndaluar (2006), Sokol Balla (2007) Adi Krasta (2008),Rezart Xhaxhiu (2009).

(iv)    Sektori Privat / Biznesi, për sipërmarrjen që dëshmon përgjegjshmëri sociale dhe fitues të kësaj kategorie në vite janë: Kompania Gintash (2004), Western Union – Edmond Leka (2005), Refik Halili (2006), Avenir Kika  (2007) Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës, (2008), Kompania Dajti Ekspres (2009).

(v)   “Çmimit Special” duke i dhënë çmimit një karakter mbarëkombëtar (përfshi trevat/komunitetet shqipfolëse jashtë Shqipërisë) dhe fitues të kësaj kategorie në vite janë: Presidenti i Kosovës, Z. Fatmir Sejdiu (2008), Arbën Xhaferri (2009).

Share this Post

Leave a Comment