Status Report of Local Government Finances 2015

 • Monday November 7th, 2016
 • Past
 • 0
 • 2489

It is with utmost pleasure that we share with you our most recent analysis on the status of local government finances in 2015. “The Status Report of Local Government Finances in 2015”, is the first report which summarises in a consolidated manner the data for all 61 municipalities following the Territorial and Administrative Reform. The data, sourced from the Ministry of Finances, detailed for 61 municipalities has been processed to

Read More

Shqipëria në Trienalen e Milanos!

 • Tuesday June 21st, 2016
 • Past
 • 0
 • 2548

Në më shumë se 70 vjet ekzistencë të Trienales së Milanos, Shqipëria përfaqësohet për herë të parë në këtë gala të artit, dizajnit, arkitekturës dhe zhvillimit urban botëror, nëpërmjet jehonës së punës serioze dhe partneriteteve të shumta frytdhënëse të Co-PLAN, Institutit për Zhvillimin e Habitatit dhe Universtitetit POLIS. Ju ftojmë të ndiqni dokumentarin e mëposhtëm, që tregon rrugëtimin shqiptar përmes syve tanë, ku në një univers mes vakumit dhe energjisë…ne

Read More

Dëgjesa Publike – Bashkia Lushnje

 • Tuesday May 24th, 2016
 • Past
 • 0
 • 2840

Në Bashkinë Lushnje është zhvilluar (26 Maj) Dëgjesa e Pestë Publike si pjesë e procesit të hartimit të Planit të Përgjithshëm Vendor të Territorit, në kuadër të Projektit të USAID për Planifikimin dhe Qeverisjen Vendore (PLGP). Në fokus të dëgjesës janë infrastruktura rrugore, përdorimi i tokës si edhe infrastrukturën nëntokësore dhe propozimet përkatëse. Në dëgjesë morën pjesë Kryetari i Bashkisë Lushnje – Z. Fatos Tushe, Drejtori Ekzekutiv i Co-PLAN ,

Read More

Promovohet Manuali Teknik i Planifikimit

 • Tuesday November 17th, 2015
 • Past
 • 0
 • 2439

U promovua Manuali Teknik për Planifikimin dhe Zhvillimin e Territorit i përgatitur nga Co-PLAN në bashkëpunim me Ministrinë e Zhvillimit Urban dhe Projektin për Planifikimin dhe Qeverisjen Vendore në Shqipëri. Ky manual është një përmbledhje e të gjitha mekanizmave që u ofrohen për ndihmë 61 bashkive të reja në sfidë e Planifikimit të Territorit dhe ju prezantua pjesëmarrësve nga Ekspertja e Planifikimit Urban, Zj. Rudina Toto. Në aktivitet morën pjesë

Read More

Dialogu Kombëtar Shqipëri

Dialogu Kombëtar Shqipëri

 • Wednesday November 4th, 2015
 • Past
 • 0
 • 2499

Banka Botërore, në bashkëpunim me Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit dhe Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim, organizuan sot aktivitetin “Dialogu Kombëtar Shqipëri”. Ky dialog në nivel kombëtar adreson sfidat e Qeverisë Qendrore dhe asaj Vendore pas zbatimit të reformës Territoriale Administrative në vend dhe shënon fillimin e fazës së dytë të Programit për Partneritet Urban (UPP II) të Bankës Botërore, i cili po zbatohet aktualisht në të gjithë

Read More

Mbahet Dialogu Kombëtar Shqipëri

 • Wednesday November 4th, 2015
 • Past
 • 0
 • 2340

Banka Botërore, në bashkëpunim me Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit dhe Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim, organizojnë në aktivitetin “Dialogu Kombëtar Shqipëri”. Ky dialog në nivel kombëtar adreson sfidat e Qeverisë Qendrore dhe asaj Vendore pas zbatimit të reformës Territoriale Administrative në vend dhe shënon fillimin e fazës së dytë të Programit për Partneritet Urban (UPP II) të Bankës Botërore, i cili po zbatohet aktualisht në të gjithë

Read More

A Celebration of Urban Activism

 • Tuesday June 2nd, 2015
 • Past
 • 0
 • 2228

Co-PLAN and POLIS University celebrated years of urban activism through an exhibition, hosted at MAD Gallery, POLIS University. “Urban Activism for Proactive City-making” marked the successful completion of a lengthy phase of urban activism and participatory planning processes mainly in the city of Tirana, as part of the US Embassy supported project Performing Democracy: Urban Activism for Civic Democracy. Realised through a multimedia exhibition, it served as a chronicle where key

Read More

PO SIKUR SHQIPËRIA

 • Friday May 29th, 2015
 • Past
 • 0
 • 2065

Në këtë periudhë parazgjedhore, mes shumë ofertash e premtimesh elektorale, ndajmë me ju disa artikuj e të dhëna interesante përmes Co-PLAN GAZETTE 8 që mund të kontribuojnë cilësisht në diskutimet me kandidatët.  Artikujt parashtrojnë disa nga sfidat e pritshme për 61 bashkitë e reja, dhe potencialet nëpërmjet rekomandimeve të nivelit teknik, institucional, dhe politik-bërës. Disa nga temat të cilat trajtohen në formën e skenarëve “Po Sikur..?!” janë: (1)  PO SIKUR

Read More

ENV.Net Marks Water Day at the Lagoon

ENV.Net Marks Water Day at the Lagoon

 • Monday March 23rd, 2015
 • Past
 • 0
 • 2186

To mark the World Water Day, 22nd of March, the ENV.Net team in Albania organized a field trip with students and POLIS University professors in one of the largest wetland areas in the country, the Lagoon of Karavasta – a National Park.

The participating students were introduced with the history of the lagoon and it main characteristics, and how it was polluted by the agriculture developed nearby, or by the illegal fishing. A dense pine forest surrounds the coast parts of the lagoons, which is full of natural paths. Students were able to have a trip of about 2-3 km in one of the main natural paths of the area, where they were able to see and admire the natural habitat of the lagoon.

Mbyllet me Sukses Programi RDP

 • Wednesday February 25th, 2015
 • Past
 • 0
 • 2169

 Programi Rajonal për Zhvillim e Shqipërisë së Veriut, një nismë e rëndësishme reformuese prej 4 milion eurosh e financuar nga qeveritë Austriake dhe Zvicerane, shënoi sot përfundimin me sukses nëpërmjet një konference përmbyllëse. Konferenca mblodhi së bashku përfaqësues të qeverisë, ambasadorët austriakë dhe zvicerane, drejtuesit e qarqeve, përfaqësues të qeverisë lokale dhe organizata të shoqërisë civile.